Workshops / Interactieve Sessies

Vrijdag 10 November

 

 

Eerste Ronde

 1. Stapsgewijze ontwikkeling van een eersteklas productiefaciliteit met Jezus als hoofdontwerper. Door Bill Job. (Engelstalig)
 2. BAM & missie buitenland; start, praktijk en rol organisaties. Door Johannes en Henk Baarssen.
 3. Demystifying entrepreneurship; als niet-ondernemer met BAM aan de slag in kerk of sociaal. Door Dick de Krijger.
 4. Authentic Business; een leven-gevende cultuur ontwikkelen in je bedrijf of organisatie. Door Thomas Mathews. (Engelstalig)

 

Tweede Ronde

 1. Hoe herken je de mensen die God naar je stuurt om mee samen te werken in Zijn bedrijf/organisatie? Door Bill Job. (Engelstalig)
 2. Transformatie van de woonplaats; ontsluiting van Goddelijke principes. Door Tiemen van Dijk en Hans Luttik.
 3. Je hebt een idee. Hoe start je? Praktijklessen vanuit realisering van Stadsklooster Dordt. Door Erwin Wietses.
 4. BAM & buitenland. Door Mike Baer. (Engelstalig)

 

 

 EERSTE RONDE BESCHRIJVING WORKSHOPS

 

1. Stapsgewijze ontwikkeling van een eersteklas productiefaciliteit met Jezus als hoofdontwerper

Bill zal in deze sessie reflecteren en verkennen hoe ze een top productielijn hebben ontwikkeld door de instructies van de Heer te volgen: het identificeren van de voortgang in het begrijpen van wat de Heer hen leerde. Hoe hoorden ze de stem van de Heer? Hoe vonden ze de moed om uit te voeren wat werd overgebracht? Het succes hing allemaal hiervan af. Was het een enkele openbaring of een reeks progressies? Wat hadden ze anders kunnen doen? Kunnen anderen hetzelfde proces repliceren? Hoe kunnen we Zijn stem onderscheiden te midden van het lawaai en de drukte om ons heen? Wat houdt het in om de kruimelpadmethode te volgen naar de oplossingen van de Heer?

Bill Job ging eind jaren tachtig met zijn gezin vanuit de VS naar China om God te dienen en startte uit noodzaak een bedrijf. Binnen de context van acht bedrijven en honderden werknemers leerde hij dat de last licht werd toen hij leerde ook in zakelijke context te wandelen met God. Ze zagen bovennatuurlijke dingen gebeuren op de werkvloer en het bedrijf ontving zeven jaar op rij de overheidsprijs ‘Het bedrijf met de meeste liefde’ waaraan tienduizend bedrijven deelnamen.

 

2. BAM & missie buitenland; start, praktijk en rol organisaties

Laat je inspireren! Een seminar waar we op zoek gaan naar creatieve mogelijkheden om Gods liefde uit te stralen binnen de bedrijfscontext. Tijdens het seminar zullen twee BAM-ondernemers worden geïnterviewd over hun ervaringen met dit thema. Maar dat niet alleen……… we gaan samen op zoek naar nieuwe creatieve ideeën en best practices. Kortom een dynamisch seminar waar je flink geïnspireerd gaat worden!

Johannes had acht jaar lang een BAM-bedrijf in een Noord-Afrikaans land. Terug in Nederland, begon hij hier opnieuw een BAM bedrijf in houtconstructie. Daarnaast startte hij samen met Henk Baarssen (pseudoniem) 4DWorkers om mensen te ondersteunen en begeleiden die in het buitenland vanuit het BAM-gedachtegoed missionair aan de slag willen. Ten eerste ondernemers, maar niet uitsluitend. Henk had jarenlang een BAM-bedrijf in Azie. Ook Harrie Dijkema is aangehaakt bij 4DWorkers; hij heeft een achtergrond bij businessstart-ups bij de ABN AMRO en heeft nu een eigen bedrijf.

 

3. Demystifying entrepreneurship; als niet-ondernemer met BAM aan de slag in kerk of sociaal

Na een beknopte introductie van startup studio HORIZON, zet Dick je gelijk aan de slag! Hij ontwikkelde een hands-on proces voor wie in de praktijk – nu! – aan de slag wil met BAM-startups: Binnen welk werkgebied zou jij willen starten of groeien? Hoe kom je tot ideevorming? Op welke manier kun je goedkoop en snel prototypen om je hypotheses te valideren? Wanneer stop je? Wanneer zet je door? Hoe bouw je een gezond businessmodel rond je idee en schaal je op? Let op: juist voor niet-ondernemers, actief rondom kerk, missie, sociaal. Welke processtappen gebruikt een studio eigenlijk om ‘in serie’ bedrijven te starten en te laten groeien – en waarom? Meer ondernemen – met minder risico, voor maximale impact.

Dick de Krijger startte Deelcafé De Buurman, een 100% non-profit koffiehuis met een missie: ‘een goede buur voor de ander zijn’; dichtbij en ver weg.  Zeven jaar later waren in 8 gemeenten Deelcafé‘s gestart via een soft franchise methode, en meer zijn in de maak. Daarnaast is Dick oprichter van HORIZON Startup Studio, waarmee hij met zijn team (o.a.) missiegedreven start-ups ondersteunt in hun eerste groeifase.

 

4.  Authentic Business; een levengevende cultuur ontwikkelen in je bedrijf of organisatie (Engelstalig)

Ben je geïnteresseerd in het helpen van mensen en bedrijven bij het verkennen van hun identiteit? Of ben je zelf geïnteresseerd in het verder verkennen van je eigen identiteit? Weet je welke kernwaarden je naleeft en wat jou maakt tot wie je bent? Kom en ervaar een klein deel van een Authentieke Business-reis tijdens onze workshop en ontdek enkele van je eigen kernwaarden. Authentieke Business is er om individuen, teams en bedrijven te helpen floreren. En tijdens dit BAM Congres zullen we ook de Authentieke Levens Workshop in Nederland lanceren, die nu beschikbaar is in het Nederlands.”

Thomas Mathews (niet zijn echte naam) is mentor en coach van BAM-bedrijven wereldwijd. Hij is ook mede-oprichter van een sociale onderneming die zowel individuen als organisaties helpt om hun volledige potentieel te benutten. Voor individuen hebben ze de gratis 2-daagse workshop Authentic Lives ontwikkeld (vertaald in 15 talen; uitgevoerd in 30 landen) waar mensen hun persoonlijke sterke punten & levensdoel ontdekken en wat dat betekent voor hun dromen & doelen in het leven.

 

 TWEEDE RONDE BESCHRIJVING WORKSHOPS

 

 1. Hoe herken je de mensen die God naar je stuurt om mee samen te werken in Zijn bedrijf/organisatie? Door Bill Job. (Engelstalig)
 2. Transformatie van de woonplaats; ontsluiting van Goddelijke principes. Door Tiemen van Dijk en Hans Luttik.
 3. Case Study: Praktijklessen vanuit totstandkoming van Stadsklooster Dordt. Door Erwin Wietses.
 4. BAM & buitenland. Door Mike Baer.

 

1. Hoe herken je de mensen die God naar je stuurt om mee samen te werken in Zijn bedrijf/organisatie? 

Als het waar is dat de Bijbel zegt dat God niet altijd de ‘winnaars’ in de samenleving kiest, wat moeten we dan voorbereid zijn te doen om te herkennen wanneer God ons iemand stuurt om zich bij ons team aan te sluiten? Wat zijn de gevaren en valkuilen die vermeden moeten worden? Wat zijn enkele succesverhalen waarin God verheerlijkt wordt en het Koninkrijk vooruitgaat? Hoe is dit een andere fase van het belang van het lichaam dat verbonden is met het Hoofd?

Bill Job ging eind jaren tachtig met zijn gezin vanuit de VS naar China om God te dienen en startte uit noodzaak een bedrijf. Binnen de context van acht bedrijven en honderden werknemers leerde hij dat de last licht werd toen hij leerde ook in zakelijke context te wandelen met God. Ze zagen bovennatuurlijke dingen gebeuren op de werkvloer en het bedrijf ontving zeven jaar op rij de overheidsprijs ‘Het bedrijf met de meeste liefde’ waaraan tienduizend bedrijven deelnamen.

 

2. Transformatie van de woonplaats; ontsluiting van Goddelijke principes

Leer en reflecteer met Tiemen en Hans. Tiemen zal zijn passie voor zijn woonplaats delen en uitleggen waarom hij betrokken is op verschillende terreinen. Hans zal delen hoe vergelijkbare initiatieven overal in het land een impuls krijgt door lokale City Movements.

We zullen vragen verkennen zoals: Welke principes, zoals God ze heeft bedacht, kunnen bijdragen aan een beschaving? Zodat onze woonplaats zich buitengewoon kan ontwikkelen en groeien in onderlinge verbinding, verbeterde structuren, en algeheel welzijn van onze medeburgers? Waardoor de gemeenschap weer relevant gaat worden, temidden van de uitdagingen van ons dagelijks leven. Zodat de gemeenschap kan groeien in liefde, vertrouwen, vergeving en humor, waardoor het ook weer bijdraagt aan onze diepere behoeften.

We zullen ook bespreken hoe we toegang kunnen krijgen tot een energiebron met het vermogen om synergieën in onze omgeving, inclusief vijandige energieën, te transformeren tot kansen voor de groei van liefde, verbinding en gemeenschapsgeest. Het begint allemaal met voeding, moed en vertrouwen in liefde. Om vervolgens in actie te komen en weer te bouwen, zoals Nehemia de Joodse gemeenschap weer heeft opgebouwd.

Tiemen van Dijk zet zijn ondernemers-kracht in ten behoeve van zijn woonplaats Zwartsluis (met aandacht voor het ondernemersklimaat, kerk en jeugd). Evenals zijn gave om mensen en teams tot bloei te brengen. Tiemen is CEO van Visscher-Caravelle in Genemuiden, marktleider in automatten. 

Hans Luttik is initiatiefnemer van City Movements Nederland. Vanuit de gedachte: Als God naar een stad kijkt, ziet Hij maar één Kerk; een kerk die geroepen is voor Gods missie voor die stad: Zijn Koninkrijk bouwen. Niemand kan dat alleen, maar wel samen. Hij ontwikkelde twintig jaar geleden een lokaal netwerk in zijn eigen stad, Haarlem. Dergelijke netwerken vormen zich in meerdere steden. Ondernemers en leiders hebben daarin een cruciale rol.

 

3. Case Study: Praktijklessen vanuit totstandkoming Stadsklooster Dordt

Je hebt een idee. Hoe start je? In de praktijk leerde Erwin hoe het is om van een droom/visie te komen tot realisering. Uitspraken van Erwin die door collega’s in de tijd van Bonfire op kantoor werden opgehangen waren: ‘Doe maar iets, Het is allemaal niet zo spannend.’ Wat betekenen deze woorden echt, waarom gebruikt hij ze en wat heeft geloof hiermee te maken? Dit en nog veel meer komt voorbij in deze workshop. Kortom een workshop voor iedereen die niet weet hoe hij/zij moet beginnen of het allemaal erg spannend vindt.

Erwin Wietses combineert missie en ondernemerschap. Jarenlang leidde hij Bonfire, een community van hoop in Dordrecht. Daaruit ontstond het idee voor het Stadsklooster Dordt; een hotel/hostel, restaurant met een kapel. Stadsklooster Dordt opende de deuren in oktober van dit jaar. Naast dat Erwin in 2007 het BAM Congres initieerde komt hij regelmatig langszij bij andere initiatieven/organisaties om zijn input te geven vanuit zijn eigen bedrijf Yellow Project dat als doel heeft om 100 plekken/initiatieven van Hoop te realiseren/aan te vuren in Europa.

 

 

4. BAM & buitenland

Met de nadruk op global en domestic BAM-impact zal Mike een discussie leiden over de BAM-beweging tot nu toe, specifieke verhalen delen van Kingdom Impact middels business van over de hele wereld, en lacunes identificeren die in de toekomst gaan spelen. Ben je geïnteresseerd in BAM in de breedte en op wereldwijde schaal? Dit wordt een interessante, informatieve en interactieve workshop.

Mike Baer richt zich op het opstarten en opschalen van impact-bedrijven in ontwikkelingslanden, plus op coaching en ontwikkeling van leiders. Hij is wereldwijd betrokken en is host van een BAM-podcast. Mike werkte meer dan 30 jaar in sector van uitzendbureau, personeel en werkgelegenheid, waarvan 22 jaar bij EmployBridge, het grootste uitzendbedrijf voor lichte industrie in Noord-Amerika. Tegenwoordig adviseert hij kleine bedrijven en heeft hij Third Path Initiative gelanceerd, een online BAM-trainingsportaal.