Workshops donderdag 9 nov – BAM Congres

WORSHOPS / INTERACTIEVE SESSIES

BAM CONGRES 2023 

Donderdag 9 november

 

  1. ‘Spirituele ALS’ en de oplossing uit de Schrift die de deur opent naar oplossingen voor de mensheid. Door Bill Job (Engelstalig).
  2. Authentic Business; een leven-gevende cultuur ontwikkelen in je bedrijf of organisatie. Door Thomas Mathews (Engelstalig).
  3. Concreet op weg naar een gezonde economie. Door Martin Schuurman.
  4. Versterking mentale weerbaarheid werknemers. Door Ton Wintels & Eline den Hartog.
  5. Investment Matching & Missionaire Impact. Door Emmie van Halder & Colin Crawley.

 

1. ‘Spirituele ALS’ en de oplossing uit de Schrift die de deur opent naar oplossingen voor de mensheid (Engelstalig)

In deze sessie zal Bill vanuit een breed perspectief het horen van de stem van de Heer Bijbels onderbouwen. Omdat het onze ‘spirituele ALS’ is, onze ontkoppeling van het Hoofd, die ertoe heeft geleid dat we de oplossingen missen die Hij graag wil geven. Het doel is om het ‘spirituele’ aspect van het wandelen met God te demystificeren en iedereen uit te nodigen te overwegen dat ze hier meer van in hun leven zouden kunnen hebben. We zullen kijken naar investeringen in het Koninkrijk om Koninkrijks-relatiekapitaal te ontvangen. Als het gaat om de relatie met de Heer, doen onze acties ertoe. We moeten manieren zoeken om relationele investeringen te doen met de Heer en Zijn Koninkrijk, niet om mensen onder druk te zetten om meer ‘religieus’ te worden, maar om te laten zien dat investeren in de relatie veel natuurlijker en moeitelozer kan zijn dan we vaak denken.

 Bill Job ging eind jaren tachtig met zijn gezin vanuit de VS naar China om God te dienen en startte uit noodzaak een bedrijf. Binnen de context van acht bedrijven en honderden werknemers leerde hij dat de last licht werd toen hij leerde ook in zakelijke context te wandelen met God. Ze zagen bovennatuurlijke dingen gebeuren op de werkvloer en het bedrijf ontving zeven jaar op rij de overheidsprijs ‘Het bedrijf met de meeste liefde’ waaraan tienduizend bedrijven deelnamen.

 

 2.  Authentic Business; een levengevende cultuur ontwikkelen in je bedrijf of organisatie (Engelstalig)

Ben je geïnteresseerd in het helpen van mensen en bedrijven bij het verkennen van hun identiteit? Of ben je zelf geïnteresseerd in het verder verkennen van je eigen identiteit? Weet je welke kernwaarden je naleeft en wat jou maakt tot wie je bent? Kom en ervaar een klein deel van een Authentieke Business-reis tijdens onze workshop en ontdek enkele van je eigen kernwaarden. Authentieke Business is er om individuen, teams en bedrijven te helpen floreren. En tijdens dit BAM Congres zullen we ook de Authentieke Levens Workshop in Nederland lanceren, die nu beschikbaar is in het Nederlands.”

Thomas Mathews (niet zijn echte naam) is mentor en coach van BAM-bedrijven wereldwijd. Hij is ook mede-oprichter van een sociale onderneming die zowel individuen als organisaties helpt om hun volledige potentieel te benutten. Voor individuen hebben ze de gratis 2-daagse workshop Authentic Lives ontwikkeld (vertaald in 15 talen; uitgevoerd in 30 landen) waar mensen hun persoonlijke sterke punten & levensdoel ontdekken en wat dat betekent voor hun dromen & doelen in het leven.

 

3.  Concreet op weg naar een gezonde economie

Martin laat zien hoe we concreet op weg kunnen naar een gezonde economie. Hij knipt dat op in vijftien bouwstenen. In deze sessie gaat hij met jou de dialoog aan, over de bouwstenen die jou intrigeren. Martin licht toe: “Je hoort vaak: ‘Alles is economie’. Dat klopt wel zo’n beetje. De economie heeft onze samenleving overgenomen en regeert ons leven. Het probleem is dat de huidige economische spelregels de rijken rijker maakt en de aarde armer. Maar deze spelregels zijn ook maar ooit bedacht. We kunnen ze ook veranderen.

– Uitdaging één is dan: bezit levert meer op dan werken.
– En uitdaging twee: de rijken putten de aarde uit.
Dit is de oplossing: het ombouwen van onze economie, in tien jaarlijkse stapjes, naar een gezonde economie.” Martin ziet dat dit kan met een aantal nieuwe, slimme spelregels waarin de vrije markt weer vóór ons werkt, en niet meer tegen ons. Dan krijgt ons samenleven weer ruimte.

Martin Schuurman schrijft en onderneemt om een houdbare samenleving dichterbij te brengen. Hij brengt ingewikkelde dingen graag terug tot de eenvoudige kern – waarna je ze kunt veranderen en verbeteren. Hij is (mede)oprichter van MKB Brandstof, Jens Onderlinge Hypotheken, LaatBloeien, de Purpose & Impact Tribe en Tonify Loyal Capital Solutions.

 

4. Versterking mentale weerbaarheid werknemers & omgaan met stress  

Hoe kun je in een uur tijd, binnen een zakelijk gesprek de weerbaarheid beluisteren van je medewerkers? In deze workshop krijg je handvaten voor een mental check-up. Ton leert je vragen te stellen en te luisteren aan de hand van 4 k’s: klachten, karakter, krachten en klimaat. Daarnaast geeft Eline je inzicht hoe stress werkt; bij jezelf en anderen. Deze workshop wordt leerzaam, leuk en interactief. Intussen word je je bewust van processen die kunnen spelen, zodat je voortijdige uitval kunt voorkomen.

Ton Wintels is psycholoog en bedrijfskundige. Middels de Mental Check Up (MCU) wordt uitval voorkomen door mentale weerbaarheid en vitaliteit van werknemers te versterken.

Eline den Hartog zorgt op creatieve manieren voor bewustwording over stress en inzicht hoe ermee om te gaan.

 

5. Investment Matching & Missionaire Impact 

 

Emmie pleit ervoor om groter te denken. Colin’s passie is om Koninkrijk Impact middels bedrijven en organisaties te vergroten. (verdere beschrijving volgt)

Emmie van Halder is een serial entrepreneur. Over de jaren heeft ze een flink aantal bedrijven opgezet en verkocht. De laatste jaren richt ze zich op Impact gedreven bedrijven: als angel investor, fundraiser en strategisch adviseur. Ze neemt deel aan de BAM-werkgroep Investment Matching.

Colin Crawley is een BAM-practitioner, opinieleider, spreker en oprichter van Bauhinia Consulting – een bureau dat zich toelegt op het leveren van meetbare spirituele effectiviteit. Hij is betrokken bij de BAM Lion’s Den in de Verenigde Staten.