Turbocam: een bedrijf met impact

Turbocam produceert onderdelen voor turbomachines binnen de energie-, transport- en luchtvaartsector. Ze zijn daarbij duidelijk over hun missie om God te eren door alles wat ze doen. Dat kan betekenen dat een kostbaar onderdeel weg staat te rotten op de kade, omdat ze weigeren steekpenningen te betalen zoals daadwerkelijk bij de start van het bedrijf in India gebeurde. Onno Weststrate vertelt: “Bij kennismaking laten we de Missie Statement op onze site zien, vertelt Onno Weststrate. “In dit filmpje komt onze christelijke missie helder naar voren.”

 

Rond zijn veertigste liet Onno een succesvolle baan achter zich bij Stork. “Ik was daar op het hoogtepunt van mijn carrière; alles leek te lukken maar het begon te schuren: ik wilde mijn door God gegeven talenten beter inzetten dan aandeelhouders tevreden stellen.” Hij ging de Amerikaans/Indische oprichter van Turbocam helpen het bedrijf uit te breiden en startte o.a. een fabriek in Roemenië, waar nu 100 mensen werken en ze o.a. onderdelen leveren aan Siemens. Wereldwijd werken 900 mensen bij Turbocam en hebben ze impact middels vestigingen in India, Noord-Amerika en Europa.

‘Durven we groter te dromen?’
Met twintig jaar ervaring bij het ontwikkelen van een internationaal BAM-bedrijf kan Onno meepraten over hoogte- en dieptepunten: van het zien hoe God hen in contact bracht met een Roemeense christen die kundig leiding geeft aan de fabriek en het floreren aldaar van mens en product, tot de confrontatie met een levensbedreigende ziekte toen hij in 2008 net al zijn geld in de Roemeense vestiging had geïnvesteerd. Hij wil nu vooral een jongere generatie aanmoedigen: “We kunnen ons blindstaren op werelds succes, maar internationaal gebeurt er heel veel door christelijke bedrijfsinitiatieven. Laten we onze talenten inzetten en daarbij niet bang zijn om groot te dromen!”

Interesse in de Balkan? Op het BAM Congres 2022 zullen initiators van BAM Roemenië een interactieve sessie verzorgen, evenals World Partners, actief in Oekraïne. Meer info over BAM Congres 3 & 4 nov 2022 >>