Lokaal BAM in buitenland ondersteunen

BAM in Buitenland stimuleren; kleinschalig en grootschalig.

Bronno Mulder is actief rondom micro-business en werkt daarbij samen met hulporganisaties. Hans Hamoen ondersteunt lokale BAM-bijeenkomsten met en voor lokale ondernemers in Centraal Azië. En hierbij de mogelijkheid om in de vertaal-app Batazia te investeren, waarmee onderwijs toegankelijk wordt gemaakt door vertaling in Afrikaanse dialecten. 

Kansarmen helpen micro-businesses op te zetten
Micro Business Centre (MBC) helpt lokale en internationale hulporganisaties om lokaal een Business Training Center op te zetten. Daar trainen ze lokale mensen om micro-business initiatieven met simpele bedrijfskennis te ondersteunen en begeleiden, zodat die succesvol zijn. Ze zijn wereldwijd actief o.a. in de Fillipijnen, Afrika, Oost-Europa en Centraal Azië.

 

 

Hoop te midden van uitzichtloosheid
Bronno Mulder is de initiatiefnemer van MBC. Hij was de eerste helft van zijn leven geveld door ziekte. Het was van jongs af aan zijn verlangen om zich in te zetten voor zending, maar daar was geen sprake van – tot een wonder gebeurde (zie videoclip vanaf 17 min) “Ik weet wat het is om geen enkele hoop en verwachting te hebben,” vertelt Bronno, “In een sloppenwijk heb ik mede daarom gelijk verbinding met mensen; ze voelen dat ik hen begrijp.” Na zijn genezing gaf hij leiding aan Mission Centre op de Betteld, ging op werkbezoek naar diverse landen en zo ontstond het idee voor MBC, met een ondertussen doordachte aanpak om hoop te brengen door micro-business te laten slagen. MBC doet dit nadrukkelijk met andere partijen, met lokale mensen en met internationele organisaties zoals o.a. Dorcas, Compassion, Good Neighbors (Zuid-Korea) en Tying Vines (VS).

Hans Hamoen en Bill Job: ‘Investeer in lokale ondernemers’
Hans kent een ondernemer in Centraal Azië die vanuit het BAM gedachtegoed succesvol een koffiezaak-keten heeft opgezet met tientallen zaken door het hele land. Hans ondersteunt o.a. lokale BAM bijeenkomsten in Centraal Azië.
In deze podcast bespreken beide veteranen de ontwikkeling van de beweging wereldwijd, en zien steeds meer lokale BAM-netwerken ontstaan, “Dit is een belangrijke en veelbelovende ontwikkeling voor de toekomst.”

Beluister de podcast met Hans en Bill (Engelstalig) >> 
https://app.springcast.fm/18583/hans-hamoen

 

Batazia vertaal-app zoekt werkkapitaal
Op het BAM Congres 2022 pitchte Bengyella Gwanmesia over Batazia; een app die educatie toegankelijk maakt door vertaling in Afrikaanse talen. Intussen zijn 20 mensen in Kameroen en Rwanda aan de slag met de software, en werkt Batazia met NGO’s als Word for the World, Pocket Bible Alliance, en zijn ook in onderhandeling met partijen als het Zuid-Afrikaanse verkiezingscommittee. Ze zoeken €350 duizend werkkapitaal voor verdere ontwikkeling. Interesse in deze investering? Mail voor info naar Emmie van Halder. Binnenkort komt een tweede crowdfunding online op Waarde voor je geld.

 

Meld je via deze link aan om de BAM-updates te ontvangen >>