Mede door business ‘de kerk binnenste buiten keren’

Op een sfeervol terras in Amsterdam praten we met Tim Vreugdenhil over business en kerk-vernieuwing. Een grote verbouwing van een 17e-eeuws Amsterdams kerkgebouw staat in de planning; middels exploitatie moeten de kosten daarvan opgebracht worden. Tim ziet tal van mogelijkheden om kerk-zijn in een nieuw jasje te steken, community te bouwen en kerk en context te verbinden.

Door al zijn verhalen heen hoor je zijn passie en zoektocht om te verbinden met stadsgenoten: zo laat hij zich inhuren door bedrijven voor inspiratie-sessies en doordenkt de feedback die hij krijgt. Hij deed actief ‘marktonderzoek’: zo sprak hij tientallen succesvolle generatiegenoten over wat hen beweegt om ‘inspiratie’ te krijgen middels geestverruimende trips.

Ook tijdens de lunch heeft Tim oog voor de omgeving en maakt een afspraak met de manager om de mogelijkheden voor toekomstige samenwerking te verkennen. Mede door business, wil hij ‘de kerk binnenste buiten keren’.

Op vrijdag 4 november spreekt Tim over dit thema op het BAM Congres, evenals Samuel Wells, een invloedrijke theoloog plus succesvolle ondernemer en kerkleider in hartje Londen.

Registratie BAM Congres >>
Citykerk
www.ruimtevoorjeziel.nl

Interview Samuel Wells