Ben je een HBO student marketing, communicatie of organisatie?

Zoek je een stage bij een boeiende beweging? 

Misschien is BAM iets voor jou!

 

Wat doet BAM Nederland? Vanuit het gedachtegoed van Business as Mission is een opkomende beweging ontstaan van gepassioneerde ondernemende mensen die van aanpakken houden, en hun geloof concreet handen en voeten willen geven. In hun dagelijks werk/business. Ze willen zoeken, groeien en zijn niet bang om met de voeten in de modder te staan, Ze willen God volgen en eren. BAM Nederland faciliteert die beweging door te inspireren, activeren en verbinden. Ze doet dit door het BAM-concept uit te dragen, de verhalen te verzamelen van hoe dit het er concreet uitwerkt, en die verhalen te verzamelen en te verspreiden. Daarbij verbindt BAM Nederland mensen op het jaarlijkse tweedaagse BAM Congres in november, maar ook middels kleinere bijeenkomsten en werkgroepen rondom BAM gerelateerde thema’s. Denk thema’s als BAM & Kerk (gemeentestichting & ondernemerschap, maar ook kerkgebouwen & business); BAM & Investeren (BAM business initiatieven en investeerders verbinden); BAM & Buitenland (Hulpverlening- en zendingsactiviteiten combineren met ondernemerschap).

Wie is bij BAM betrokken? BAM Nederland startte in 2018, groeide van ‘onder-op’ doordat ondernemers, maatschappelijk en kerkelijk geëngageerden en investeerders elkaar vonden rondom het BAM-gedachtegoed. De beweging vertegenwoordigt de breedte van de kerk, en wordt getrokken en uitgedragen door een kerngroep van betrokken vrijwilligers, met Gea Gort als kar-trekker (part-time betaald). BAM is nu vooral bekend via-via, door de 3-wekelijkse mailing (900 adressen) en aanwezigheid op Social Media (vooral LinkedIn) en spin-off initiatieven als Itzinya en BAM Moves (podcast & training). Het is een internationale beweging en BAM Nederland is nauw verbonden met BAM Global / Business as Mission Internationaal. BAM heeft een kwalitatief fundament; qua inhoud en betrokken mensen. Het is nu de tijd om daarop door te bouwen door bredere bekendheid te genereren. We zoeken daarbij versterking.

Spreekt jou dit aan? Als je op zoek bent naar manieren hoe het geloof te integreren in het dagelijkse werkende leven, kun je bij BAM veel opsteken. Zowel theologisch als praktisch. Daarnaast krijg je veel vrijheid en mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van communicatie, marketing en/of organisatie. Je wordt daarbij begeleid door Gea, zij heeft lokale en internationale ervaring op het gebied van communicatie, journalistiek, schrijven van boeken, en heeft een universitaire opleiding gevolgd in missiology/theology bij BGU (Doctor of Ministry in Transformational Leadership in the Urban Context).

Wat zou jij op kunnen pakken? Hieronder staan een aantal voorbeelden, maar het kan ook een deelgebied zijn; een bepaald thema of doelgroep die je aanspreekt.

 • Social Media aanwezigheid uitbouwen
 • Aandacht genereren bij reguliere media
 • In samenwerking met het BAM team een plan bedenken en schrijven om fondsen te werven, zodat we o.a. een professionele slag kunnen maken in communicatie uitingen
 • Manieren zoeken om een jonger publiek te bereiken. Je kunt denken aan spreekbeurten (organiseren) bij opleidingen en studentenbewegingen, maar… misschien heb jij een veel beter idee!
 • Het opvolgen van warme contacten en open deuren bij organisaties
 • Internationaal betrokkenheid, bv door werkzaamheden voor de Engelstalige podcast.

Praktisch:

 • Aanvang september
 • 1x per week overleg, bij voorkeur face-to-face in Rotterdam
 • In overleg, beperkte stage vergoeding beschikbaar

Schrijf je motivatie en solliciteer, als je je herkent in de volgende beschrijving:

 • Je hebt initiatief; ziet mogelijkheden en pakt aan
 • Je hebt organisatorische talenten; je schept graag orde, maar bent ook flexibel
 • Je staat open om te leren, maar kunt ook zelfstandig werken
 • Je bent vaardig in de Engelse taal
 • Je hebt begrip voor de situatie van een opkomende vrijwilligers beweging met een laag budget, weinig middelen, en kunt daar innovatief en proactief mee omgaan
 • Je wilt groeien in je dagelijkse wandel met God

Mail je sollicitatie naar Gea Gort

Ik hoop van je te horen!

Gea