Kom pitchen op het BAM Congres!

Wil je in november een pitch houden op het congres,
meld je dan voor 15 juli aan!

Pitchen op BAM Congres? 
Zoek je investering voor een BAM-gerelateerd initiatief of bestaand bedrijf wat je uit wilt breiden, in Nederland of daarbuiten? Of ken je iemand die daarin zou passen? De leden van de werkgroep Investment Matching (Peter van Dillen, Balt Leenman en Bert Dorr) vragen of je voor 15 juli een aanvraag in wilt dienen, zodat ze kunnen screenen en helpen om e.e.a. aan te scherpen. Mail je aanvraag naar info@businessasmission.nl 

Pitchers van vorig jaar vertellen over hun pitch en hoe het verder gaat: Harmen van der Laan, Diana van der Stelt en Emmie van Halder.

Terugblik pitchers 2022
Harmen van der Laan is initiatiefnemer van drie sociale ondernemingen: PrintPlezierKopieKoffie en FierFietskoerier, waar 80 tot 100 mensen uit Delft werk vinden. Hij vertelt: “De pitch was op het laatste moment en ik had mijn cijfers niet genoeg op orde, maar ik heb toegang gekregen tot potentiële investeerders. Een aantal vanuit het BAM-netwerk denkt mee over de financiële strategie. Ik heb drie nieuwe kernteamleden – ook dankzij het meedenken via BAM – met diverse talenten zoals herder (job coach), profeet en leraar (financieel directeur). Ik draag het niet meer alleen. Via de Rabo Foundation hebben we toegang tot financiering, maar ook m’n financieel directeur adviseert om met investeerders vanuit het BAM-netwerk in zee te gaan omdat zij zich verbonden voelen met de inhoud van onze missie.”

 

Batazia vertaal app
Beng Gwanmesia pitchte Batazia, een A.I. -vertaling platform en app die het mogelijk wil maken om content te lezen, luisteren en leren in alle 3000+ talen van Afrika – vanaf een mobiel of webbrowser. Emmie van Halder is als adviseur en investeerder betrokken en vertelt: “De pitch gaf ons naamsbekendheid, en ook klanten vanuit het netwerk. Inmiddels staan drie grote bekende NGO’s op het punt contracten met ons te tekenen. Daarvoor hebben we 250 duizend werkkapitaal nodig, via Waardevoorjegeld hebben we door crowdfunding een deel binnengehaald, tot a.s. maandag kun je daar nog investeren.”

Trinity Software Centre, Ghana
“We zitten in de scale-up fase,” vertelt Diana van der Stelt. “Trinity Software Centre groeit als een dolle! We hebben de overkoepelende scholen federatie als klant gekregen in Ghana, waar 22 duizend private scholen lid van zijn en met ons software systeem aan de slag gaan. Mijn pitch heeft een aantal nieuwe klanten en business leads opgeleverd, maar nog geen investeringen voor een multifunctioneel gebouw. We kunnen ook prima groeien zonder dat gebouw. Dat is nog een droom; dat komt wel als we er klaar voor zijn.”