Investment Matching

“Zie geld als middel,” zegt Johan van Buuren van crowdfundingplatform Waarde voor je geld. En vervolgt: “Durf als ondernemer in zwaar weer ook om hulp te vragen.”

‘Samen voor een Waarde(n)vol rendement’ is de slogan van Waarde voor je geld. Vijf jaar geleden richtte Johan samen met twee andere aandeelhouders dit crowdfundingplatform op om investeerders rechtstreeks met het Nederlandse MKB te verbinden, daarbij bouwend op de loyaliteit die er is binnen hun netwerk van christen ondernemers. Het bleek een succes; ze begonnen met 49 duizend aan investeringen en vijf jaar later is dat 14 miljoen. Per business wordt het rentepercentage afgesproken. Je hoeft overigens geen miljonair te zijn om mee te doen: de drempel om te investeren is 100 euro. Johan: “Met een klein beetje geld kun je meer dan je zelf denkt; iedereen kan iemand helpen.”

Investment Matching

Als BAM Nederland willen we allereerst ondernemers (en de breedte van het Lichaam van Christus) inspireren vanuit het BAM-gedachtegoed. Daarnaast willen we mensen verbinden en mogelijkheden onder de aandacht brengen, zoals Waarde voor je geld: denk aan een lage rente voor sociale (BAM) ondernemingen, maar ook een plek om bij aan te kloppen als je bedrijf in zwaar weer verkeert. Dit crowdfundingplatform investeert vooralsnog alleen in Nederland, dus kijk ook op onze site voor mogelijkheden in het buitenland onder het kopje Investment Matching.

 

Ontvang je de BAM-updates? Hier kun je je daarvoor aanmelden >>