Investeren met Kingdom Purpose

Gertjan van Laar vertelt over de groei van Itzinya, die ondernemende mingranten helpt een bedrijf te starten. Itzinya vond  ‘een investment match’ op het BAM Congres met hun plan om een social enterprise te worden. Verder hoor je in deze update  de motivaties van investeerders Bert (eveneens mede-oprichter van BAM Nederland) en van Bart Kuijpers en Maurits Roose, oprichters van Royalis Investments.

 

Itzinya wordt Social Enterprise
Itzinya helpt ondernemende migranten om een bedrijf te starten. Sinds 2019 zijn ze naast Amersfoort ook actief in Rotterdam en Amsterdam. Inmiddels hebben 200 mensen de training doorlopen en zijn 30 ondernemingen gestart. “Die bestaan nog steeds, we hebben tot nu toe een succesrate van 100%,” vertelt Gertjan van Laar. “Dat zal niet zo blijven, maar dat percentage is natuurlijk bijzonder!” Hij pitchte op het BAM Congres, want Itzinya groeit. Het is nu een stichting, maar gaat veranderen in een social enterprise, zodat ze migrant-bedrijven betaalde diensten aan kunnen bieden waar de (vrijwel gratis) training ook vanuit bekostigd kan gaan worden. De investering die daarvoor de komende jaren nodig is, werd op het BAM Congres 2023 gerealiseerd op de Lion’s Den programma onderdeel.”

 

Hoop
“We zien bij migranten de hoop terugkomen,” vertelt Gertjan en geeft een voorbeeld: “In de eerste trainingsles benoemen we de problemen, maar dan gaan we de voordelen met elkaar zoeken die krachtig zijn bij ondernemerschap. Dan komen zaken als doorzettingsvermogen en een frisse blik om mogelijkheden te zien boven drijven. Je ziet dan de gezichten blij worden.”

 

Investeren met een Koninkrijk-doel
‘Het investeren gaat verder dan louter financiële betrokkenheid door de geestelijke band die je met elkaar hebt, ook door gezamenlijk gebed voor de missie van het bedrijf,’ vertelt investeerder Bert met een flinke dosis enthousiasme. Een inspirerende gesprek rondom een gezonde financiële kijk, en omgaan met tegenslagen >> https://app.springcast.fm/18583/investing-in-kingdom-businesses

 

 

Bart Kuijpers is mede-oprichter van Coolblue. Samen met Maurits Roose begon hij Royalis Investments.

Op het congres vertelden ze over hun journey, visie en motivatie.

(correctie: datum was 9 november)

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de BAM updates >>