Investeren mét Impact & Purpose: Quadraat Global & Podcast

 

Quadraat Global
Quadraat Global wil een brug zijn tussen ‘hier en daar’; een professionele brug. Zij richt zich op ondernemers, investeerders, maar ook NGO’s zoals zendingsorganisaties die in gebieden in ontwikkeling een gezonde business mét impact op willen zetten. Oprichter en mede-eigenaar Bram Quaak vertelt: “Wij zagen te vaak dat jonge expats enthousiast begonnen, maar binnen twee jaar crashten. Ze misten kennis van de context. Wij hebben professionals vanuit diverse disciplines en kennen de valkuilen en mogelijkheden vanuit persoonlijke ervaring.”

De persoonlijke betrokkenheid van teamleden bij de gebieden waar ze werken is groot. Zo was Bram met zijn gezin afgelopen kerst in Ethiopië: “Dit werk is voor ons een gezinsaangelegenheid.”  Quadraat vraagt gangbare tarieven voor hun diensten, maar naast betrokkenheid leeft bij teamleden de overtuiging dat voor God iedereen gelijk is, maar niet iedereen gelijke mogelijkheden heeft meegekregen. Bram: “We zijn geen neo-kolonisten. Ja, in onderdelen hebben we bepaalde kennis die we willen delen en inzetten, maar doen dat vanuit gelijkwaardigheid.”

 

Wil jij investeren mét impact? Neem contact op. Quadraat is betrokken bij diverse projecten; vooral in Afrika, maar ook daarbuiten >>

 

Podcast over investeren met Purpose (Engelstalig) 

Quadraat Global zet vooral in op professionele begeleiding van bedrijven, die ook in het buitenland willen starten. Zodat ze financieel gezond kunnen draaien. Het kan ook van een Bijbelschool zijn, die daarnaast een business wil ontwikkelen, zodat ze financieel zelfstandig kunnen zijn. Anderen binnen het BAM netwerk investeren (ook) in bedrijven met een bewust Koninkrijks-doel, ondermeer in gesloten landen. Daarover vertelt investeerder Bert* in deze aflevering van de podcast ‘Kingdom Keys for Business Life & Work’ met host Gea Gort en co-host Bill Job. Bert vertelt met zowel enthousiasme alsook met een gezonde dosis realisme: “De geestelijke band met de eigenaren verdiept de relatie, en overstijgt louter financiële betrokkenheid. Het brengt zowel vreugde als uitdagingen met zich mee.” Een verhelderende uitwisseling over het belang van een gezonde kijk op financiën—een cruciale ‘brandstof’ voor elk bedrijf. Co-host Bill reflecteert op zijn eigen ervaringen op dit terrein, en benadrukt: “Een gezond financieel bedrijf is belangrijk, want dan kunnen bedrijven overgaan van overleven naar bloeien en als resultaat veel meer vrucht dragen op uiteenlopende gebieden.”

  • Bert zijn achternaam is weggelaten omdat hij ook betrokken is in landen waar geloofsverspreiding gevoelig ligt.

Naar de podcast aflevering >> 

 

Bekrachtigen middels gezonde bedrijfsvoering, plus kennis-overdracht. Lees ook over Qudraat Global’s betrokkenheid bij het Young Entrepreneurs Programma in Ethiopië >> 

 

Blijf op de hoogte van Business as Mission Nederland, en meld je aan voor de BAM-update  >>