Bill Job

“It can be fun,” glimlacht Bill Job. Hij verwijst naar zijn dertig jaar als BAM’er in China. “Maar ik moest veel afleren.” Bill spreekt op het BAM Congres op donderdag 3 november, over wat hij af moest leren zodat de ‘BAM-last’ licht werd. Hij vervolgt: “God wil ons zoveel meer helpen dan we denken of verwachten.”

Bill spreekt vanuit dertig jaar ervaring in China, waar hij acht verschillende BAM-bedrijven leidde en met honderden medewerkers samenwerkte. Hij maakte bijzondere dingen mee: in een bepaalde periode kwamen binnen een half jaar tijd 80% van de 200 medewerkers tot geloof, wonderen gebeurden spontaan op de werkvloer zijn bedrijf won zeven jaar achtereen de overheidsprijs ‘Het bedrijf waar de meeste liefde heerst’ waar 10 duizend bedrijven aan meededen. Gebeurd zoiets alleen maar in China, in ‘opwekking tijden’? “Nee,” vindt Bill, “maar ik moest door vallen en opstaan leren wat het betekent om God het roer van het bedrijf te geven, en Hem daarin te volgen. De last werd licht, want Hij wil zoveel meer helpen dan we denken.

Concrete hulp

Die hulp is volgens Bill heel concreet. In workshops ‘Receiving excellent technical solutions’  (3 nov) zal hij vertellen over tientallen ideeën die hij ontving voor technische oplossingen, en in ‘If Jesus was your HR-manager, would you fire Him?  (4 nov) hoe hij leerde mensen in de marge in het bedrijf kansen te geven. “We kunnen denken en zeggen dat ons bedrijf van God is”, vervolgt Bill, “Maar handelen we daar ook naar? Ik moest dingen afleren. Ik had denkbeelden die haaks staan op die van de Here God.”

Bill komt in plaats van Gary Ginter, die af moest zeggen vanwege een beknelde zenuw in de rug.

Informatie congres >>

Registratie>>