Bakkie Troost in de Hoekse Waard

In de Hoekse Waard wordt een baristawagen operationeel gemaakt met als doel nieuwe Nederlanders op weg te helpen naar werk. Door de verkoop van (h)eerlijke koffie op locaties in de eigen buurt bouwen migranten een netwerk op en oefenen de Nederlandse taal. Een paar bedrijven in de regio hebben inmiddels aangegeven mee te willen helpen, mede dankzij hulp via het netwerk van een lokale BAM’er, en is 70% binnen van de benodigde €2500, vertellen initiatiefnemers Daan Blinde en Levi Hagoort. Stichting Bakkie Troost >>

Teamversterking door Amar Atma
Amar (links op de foto) moest in 2015 vluchten vanwege de oorlog in Syrië. Hij wil zich graag nuttig maken, en middels Bakkie Troost wil hij andere migranten helpen bij hun inburgering. Uit ervaring weet hij hoe lastig het kan zijn door gebrek aan papieren en beperkte kennis van de taal. In Syrië had Amar twee succesvolle autobedrijven en hij houdt van ondernemen.

Mede daarom gaan Amar en Daan naar een event van Itzinya, om zich te laten inspireren door de succesvolle verhalen van andere immigranten die een bedrijf zijn gestart.

Meer over Itzinya >> 

Hoe kan business en missie integreren; in NL en daarbuiten? Lees erover in de BAM-updates>>