Blogs & Vlogs

Ontwikkelingen en meningen rondom BAM
in woord en beeld

Het belang van coaching

'De betrokkenheid van een ervaren ondernemer is enorm bemoedigend!' Elke zes weken hebben ze een paar uur contact, vertelt Daniel de Groot (kortweg Daan voor Nederlanders) over zijn coaching-relatie. De relatie is wat hem betreft cruciaal geweest in zijn ontwikkeling: van zendeling/hulpverlener in Roemenië naar strompelend sociaal ondernemer en vervolgens naar volwaardig ondernemerschap. Zijn coach is Onno Weststrate, die ervaring heeft met een internationaal BAM-bedrijf (Turbocam) in o.a. Roemenië.

Ondernemen vanuit vrijheid

‘Controle loslaten’, was een belangrijke keuze in de levens van Wouter en Marius Timmer, eigenaren van Officious. Een bedrijf in kantoor audiovisual, interior & supplies in Papendrecht. Zij legden het bedrijf bewust in de handen van God. "Alles is natuurlijk al van Hem, maar het was goed om dat uit te spreken."

Plant-based proteine & missie in India

Henk Schouten (Schoutenfood) kreeg BAM-principes ingegoten met de paplepel. De Here God en daar vanuit liefde en aandacht voor medewerkers staat al generaties lang centraal binnen de bedrijven van de Schoutens. Anticiperend op tijd en context verandert de uitwerking daarvan, evenals product en missie. Vanuit het bedrijf in Giessen zijn ze nu bezig om met hun plant-based proteïne producten business & te missie integreren in India. De bedrijfscultuur blijft daarbij de basis: "Liefde is het belangrijkste, maar ook het moeilijkste” 

Verdieping – Boeken

Nederlands- en Engelstalige
boeken over BAM

BAM in het kort €7,95

Engelstalig €19,95

BAM! €16,95

Engelstalig, en meer op de site van Business as Mission.com

Meer Engelstalige boeken over BAM op de internationale site van BAM

ONZE PARTNERS