Actueel

Klik door op de pagina’s onder het submenu
BAM updates
Blogs & Vlogs
In de Media

Hoe wijzer ik werd, hoe bezorgder werd ik...

Door IDEE. Vorige maand werd het “Oxford Economics of Mutuality Virtual Forum” gehouden. Het was sowieso de maand van de “conferenties” en de mogelijkheden om “kennis te vermeerderen” waarvan overigens Prediker voorspelt dat dit tevens “smart vermeerdert”. Even op een rijtje >>

'Het is niet makkelijk, maar ik wil me niet voor kansen afsluiten'

Hoe zit dat: je hebt visie en je hebt ervoor gekozen om je bedrijf in dienst te stellen van God en medemens - maar blijkbaar geeft dat geen ‘recht op succes’. Arjen Ravesloot zag zijn bedrijf GEJA Werkprojecten halveren, hoe gaat hij daarmee om? Een gesprek >>

Wat ik van mijn vader leerde over de betekenis van ‘welvaart’

Door Gea Gort > Mijn vader had de gave om welvaart te creëren: overal zag hij mogelijkheden. Qua financieel inkomen, maar ook op sociaal terrein creëerde hij samen met mijn moeder welvaart. Mede door hun royale en hartelijke gastvrijheid. Dit werd uitvergroot toen zij later een jachthaven kochten.

Welvaart creëren; een talent én opdracht

"Er is geen rijkdom om te delen tenzij het gecreëerd is. Dat is een van God gegeven talent én een opdracht, maar dat talent wordt vaak verkeerd begrepen, verwaarloosd of zelfs verworpen." Aan het woord is de Zweed Mats Tunehag, die op het BAM congres in november 2020 hierover komt spreken.

De maatschappelijke BV: gaat BAM "normaal" worden?

Door IDEE > Mijn eerste column-bijdrage aan de BAM mailing eindigde met: ‘Hoe mooi zou het zijn als Business as Mission voor (christen) ondernemers “normaal” gaat worden.’ En wat blijkt? In de wereld van ondernemen en bedrijvigheid is iets aan de hand.

BAM & kerkplanting in Rotterdam

Het integreren van gemeenschapsvorming en sociaal ondernemen; wie doet dat, en hoe doe je dat? Hans Euser deed er een onderzoek naar, in opdracht van de PKN. Zelf gaat deze kerk-pionier er ook mee aan de slag. In Bloemhof, een wijk in Rotterdam-Zuid. De aanloop ernaar toe is in elk geval wonderlijk verlopen...

Business & huiskerken in India

Door Gea Gort > “In reactie op covid-19 is ons team in India nu bezig met het maken van mondkapjes. Ze verkopen ze aan de lokale drogisterij en geven ze weg,” vertelt Jonathan Fokker. “Op die manier dienen ze de gemeenschap.” Hij traint en coacht oprichters van huiskerken onder onbereikte bevolkingsgroepen om bedrijven te starten zodat ze zelfvoorzienend kunnen worden.

De hamer en de spijker... een bemoediging!

Door IDEE > Een paar weken geleden las ik in het Financieel Dagblad het volgende: “Wie met een hamer een spijker in de muur slaat, is gericht op de spijker en niet op de hamer”. Een uitspraak van de Duitse filosoof Martin Scheidegger. Nu weet ik uit ervaring dat als je bij het “spijkeren” je op het ontwijken van de duim richt, je er geheid op slaat.

Weer 'normaal'...

Door IDEE >> De illustratie hierboven hangt op ansichtkaartformaat in mijn werkkamer. Ik heb het met een plakbandje aan de rand van de vensterbank geplakt. Het is zo’n illustratie waar je regelmatig bij weg kan dromen en meestal ben ik dan in zo’n dagdroom de “andere vogel”, de "vreemde vogel". Wat maakt jou die andere vogel, en wie zitten er om je heen?

Nu voorbereiden, straks gas geven

Door Gea Gort > De toekomst is onzeker. Veel lijkt stil te staan. Het is alsof de wereld haar adem inhoudt: wat gaat er gebeuren, in wat voor wereld leven we straks? De onzekerheid kan verlammen, maar ik hoor opvallend veel geluiden over ‘voorbereiding’; een actief en positief anticiperen op dat wat komen gaat. Zoals Hans Walhout. Hij heeft visie voor economische ontwikkeling in Afrika.

Hoe ziet de IJstijd er uit in Bosnië?

Geen sneeuwstorm of winter maar misschien zelfs een ijstijd: de lange duur en de onzekerheid van de coronacrisis maken van elk bedrijf weer een start-up. Kun je verder, of wordt het een totaal andere koers? Niels van Slooten van reisbureau JoSiJo Travel deelt zijn gedachten hierover.

Blij zijn!

Door Gea Gort > Het was mijn voornemen om te schrijven over bovennatuurlijke interventies, en wilde dat in balans brengen met een dosis gezond verstand. Dit keer lukte me dat niet. Want toen ik bijzondere en bizarre Gods-ingrijp-momenten ging beschrijven, kon ik niet stoppen met glimlachen...

Verdieping – Boeken

Nederlands- en Engelstalige
boeken over BAM

BAM in het kort €7,95

Engelstalig €19,95

BAM! €16,95

Engelstalig, en meer op de site van Business as Mission.com

Meer Engelstalige boeken over BAM op de internationale site van BAM

ONZE PARTNERS

© Copyright - Business as Mission Nederland