Aan tafel bij bakker Suikerbuik

Leon en Mylène Korevaar zijn eigenaars van bakker Suikerbuik in hartje Delft. Enkele jaren geleden kochten ze het pand ernaast en breidden uit met een lunchroom. Daar komt intussen een groeiende gemeenschap bij elkaar aan tafel voor ontmoeting rond een maaltijd. 

 

Aan de slag

Het ondernemers-talent van het stel uit zich ook in hun visie op kerk-zijn: je gaat met elkaar aan de slag! “We kennen door de bakkerij zoveel mensen in Delft,” vertellen ze. “Je kunt zoveel betekenen.” Zo werd de lunchroom omgedoopt tot ‘Kerst Herberg’ op kerstavond voor eenzamen, op een andere avond werd gratis pizza uitgedeeld bij een flatgebouw inclusief gebed.

 

 

 

Aan tafel

Het stel gelooft in het concept ‘aan tafel’ en verzorgt tweewekelijks op zondagavond het eten: brood met soep en salade. Dan wordt ook het avondmaal met elkaar gevierd. Een Chinese dame, een eerdere ontvangster van pizza met gebed, vertelt enthousiast: “Hier vind ik zoveel puurheid en warmte.” Online is ze inmiddels een Alfa cursus gaan volgen. “Gemeenschap rondom de maaltijd komt zo vaak voor in de Bijbel,” vertelt Mylène en Leon vult aan: “We willen ons leven met elkaar delen.”

 

Meer info over deze gemeenschap >>

 

Blijf op de hoogte van Business as Mission Nederland en meld je aan voor de BAM-update.